Skrevet af Hanne Sten Hansen

Lørdag den 7. april

Lørdag den 7. april stillede Rikke Moosdorf og Anton op i C-klassen i Bording og indtog 1.-pladsen med bravur. De opnåede 143,90 point. Tre konkurrencer og tre pokaler. Stort tillykke og rigtig flot gået!

Samme dag var E-hundeførerne til konkurrence i Vesthimmerland. Her var det Kurt Nielsen og Andy, der løb af med sejren med den flotte karakter 374,75. Dolly Toft og Bibi blev nummer 5 med 296,95 point. Hanne Sten Hansen og Troja blev nr. 7 med 288,25 point.

Kurt og Rikke med deres pokaler

 

Sporarealerne var på græs/vintersæd, og de fleste tænkte: “What a piece of cake”. Det skulle dog snart vise sig ikke at være så nemt endda. Kurt og Andy var i en gruppe på to ekvipager, hvor de begge gennemførte. Dolly og Bibi samt Hanne og Troja var i hver sin gruppe bestående af fire ekvipager, hvor de var de eneste der gennemførte sporet. Bibi var endvidere rigtig sej i eftersøgningen med et løb på 8,5 og fuldt hus ved figuranterne.

Søndag den 8. april

Søndag den 8. april var Kurt Nielsen og Andy samt Hanne Sten Hansen og Troja ude i Eliteturneringen, der fandt sted i Kerteminde. Her scorede Kurt Nielsen og Andy 271,15 point og blev nr. 14. Hanne Sten Hansen og Troja scorede 318,40 point og blev nr. 12.

Eftersøgningsarealet var fyldt med brombærkrat og meget svært for de fleste hunde. I Andys første udslag hang han fast og kæmpede bravt for at komme fri. Det lykkedes ham til sidst ved at bakke, og han lavede en af dagens flotteste eftersøgninger. Kurt fik endda at vide af dommerne, at han da ikke behøvede at sende hunden så langt ud i venstre side, som han gjorde. Og det kørte virkelig for Kurt og Andy. På et tidspunkt stod de til at ville ringe ind med det højeste pointtal. Vi var i samme gruppe og skulle slutte af med spor, hvilket er en af Andys spidskompetencer. Desværre lykkedes det ikke for Andy, og det beskriver meget godt, at det er levende væsener, vi har med at gøre, og at alt er uforudsigeligt.

Troja kæmpede sig gennem sporet, og for en gangs skyld lykkedes det mig at være ”kold som jordbæris” og holde min bøtte og lade min hund arbejde selv. Så selvom vi var ude i dobbeltkonkurrence, viste Troja meget mere glæde og tilpashed end om lørdagen. Hun har ikke rigtig fundet melodien i den nye sæson – eller også er det hundeførerfejl, der gør hende deprimeret. Hvem ved, hvad en hund tænker? 🙂

Et lille NB!

Som notabene vil jeg tilføje, at jeg virkelig overvejer at indstille Morten til en tidobbelt Dingo-pokal! Han var kørselsordonnans i forhold til dagens tur til Kerteminde og meddelte mig i går, at vi skulle op kl. 02.50. Jeg skulle så lufte hund fra 03.30 til 04.00, hvorefter vi skulle køre hjemmefra. Fra han slog øjnene op, og til vi kørte, skældte og smældte han og mente bestemt, at vi ville komme for sent – og hvis vi ikke gjorde det, fik han garanteret en bøde for at køre for stærkt for at få mig frem i tide.

Vi ankom til Kerteminde DcH kl. 06.06. Jeg luftede hunde, og da jeg kom tilbage til bilen, var der stadig ikke kommet andre end os – hvortil han siger ”kom du bare ind og læg sædet tilbage og sov lidt, der er først orientering kl. 08.45!”