Skrevet af Hanne Sten Hansen

Landsdækkende lydighedskonkurrence i Vesthimmerland

DcH Nibe deltog med to ekvipager til landsdækkende lydighedskonkurrence i Vesthimmerland, der fandt sted lørdag den 21.4.18. Rikke Moosdorf og Anton stillede op i C-klassen og scorede 99,15 point, hvilket blev til en 7.-plads. Pia Reintoft og Emma stillede op i B-klassen og fik en 10. plads med 148 point.

Hvalpetest i Hjørring

Tjek lige dette billede fra opslagstavlen i Hjørring. Vores allesammens Pia og Emma med et billede, der fylder halv side af avisen!

Søndag den 22.4.18 var Kia, der er 6 måneder, til hvalpetest i DcH Hjørring. Banen var stillet op i en kæmpestor rundkreds med 8 dommerhold. Der var belønningsplads mellem alle stationerne og en venteposition, inden man skulle ind til næste dommerhold. Det var virkelig stressende for hende at se de andre lave noget andet, end det hun skulle, og helt galt når hun skulle vente på, at det blev hendes tur. Hun stressede i den grad op og havde – hvad man dog heldigvis ikke bliver dømt for til hvalpetest – det man kalder utidig halsgivning ved 6 ud af 8 hold. Det var som om, at hun da lige skulle give sit besyv med hen over pladsen til alt, hvad de andre lavede 🙂

Man måtte selv vælge, om man lavede øvelserne ved hjælp af guffer – det kostede dog fra start 2 point. Da vi nåede hen til dommerholdet der havde sit- og hente-bringe-øvelsen, var der åbenbart mange, der havde gjort brug af guffer. Kia løb hurtigt og velvilligt ud efter apportbukken, smed den lige foran mig, men valgte så at samle op og aflevere uden ekstrakommando. Da jeg havde rost hende, gik næsen i gang, og så blev der ellers spist af alle de guffer, de andre havde tabt. Gisp, det havde vi godt nok ikke trænet på 🙂

Det blev til 95 point ud af 100 og rakte til en 2.-plads, og mor var stolt 🙂 Men hvor er der meget, sådan et lille pus skal forholde sig til… Det havde jeg lykkeligt glemt.

Vi kunne selvfølgelig ikke vinde pokalerne, da jeg er E-hundefører og dermed skal starte i B-klassen med næste hund (Kia altså). 1.-pladsen gik for fuldt hus. 2.- og 3.-pladsen for 94 point. Lineføringen blev afgørende for 2.-pladsen.

Is i Tversted

Herefter gik turen til Det Blå Ishus i Tversted, for vores hunde får altid is, når de har fået ”podieplads”. Kia har bare aldrig smagt is før. Da isen kom ned i skålen ved siden af hendes tørkost, valgte hun derfor at spise tørkosten først, for hvad i alverden var det for noget mærkeligt noget, vi præsenterede hende for??  Hun endte med at synes om det.

Og endnu en dejlig hundedag med masser af oplevelser er slut.