Skrevet af Rikke Moosdorf

Så var Anton og jeg til konkurrence igen, denne gang en “drive-in”-konkurrence i C-klassen i DcH Støvring.

Morten, Anton og Rikke

Styr på starttiden

Det har vi aldrig prøvet før (når jeg skriver, vi er det naturligvis Anton og mig). Ved en drive-in-konkurrence får man en uge i forvejen sit starttidspunkt. Jeg skulle møde kl. 17.33 til tjek ind.

Når man tjekker ind, afleverer man sin startbog og får så et startnummer, som bæres under konkurrencen. Min starttid hos første dommerhold var kl. 17.48 og sidste tid var kl. 18.12. Jeg havde altså ingen ventetid, og det hele var nemt at overskue. Det er en rigtig god måde at afvikle en konkurrence på. Den kan afvikles på en hverdagsaften, og der tages hensyn til dem der kommer langvejs fra. Det gør det bare så meget lettere og resulterer i, at flere vil deltage. Denne gang var der 15 hunde og førere til start.

Det gik temmelig godt…

De sidste par konkurrencer vi har været til, er ikke gået helt efter planen. Lige når man tror, at alting kører derudaf, viser det sig, at man tager grueligt fejl! Puha, hvis det ikke er en dæk der smutter, er det måske en rundering eller et felt.

Anton og jeg har trænet benhårdt på felt og rundering og også på den her famøse dæk… Banditten bestod næsten. Dæk fik vi, lidt langsom. Feltet gav fuld valuta, og runderingen var ikke den bedste. Anton valgte at berøre figuranten tre gange, så der forduftede en del point. Til gengæld lavede vi (nok mest Anton) den bedste lineføring til dato. Anton var med (god kontakt) det meste af turen rundt, og jeg blev så kisteglad. Det er den øvelse, vi har størst udfordringer i, og så kørte det bare. Dommeren mente den kunne klare 7,2 point… Om hun så havde givet 3, havde jeg sikkert været lige så tilfreds. FEDT når det kører!

Feltet har i ugerne op til konkurrencen givet lidt udfordringer. Det er så forbistrende svært at aflevere en genstand, der er en bamse eller er blød og lige til at flænse i stykker… Denne gang havde Anton super energi. Fuld fart frem og søge, fandt handsken ret hurtigt, og som det bedste kom han springende i fuldt firspring tilbage og afleverede pænt: 10-10! Jubiii, man bliver sgu så glad 🙂

Ståøvelsen kan til tider være svær, når alting omkring Anton dufter så godt, og man bare ikke må flytte sig. Starten var fin, Anton stod og blev stående de 15 sekunder, men da jeg var på vej tilbage til ham, tog snuden over. Han satte næsen i græsset, flyttede ikke en pote, men var totalt uden for rækkevidde, da jeg gav kommandoen PLADS! Han blev stående! Så lige en ekstrakommando, som heller ikke fes ind… Så ved man, hvad der kommer: “JA TAK ” fra dommeren!

Sit, det var åbenbart svært at høre efter, så der måtte et ekstra “sit” til, før det gav pote. Apportøvelsen gik godt. Lidt løs apport, og jeg var lidt for hurtig ifølge dommeren. Jeg var ganske tilfreds. Spring… Ha ha, det gik godt. Fik et fradrag på 0,5 point pga. en skævsidning til sidst. Runderingen, ja det er altid spændende, hvordan hunden reagerer på figuranten. Nogle gange er de ikke delvist skjult, men står frit fremme. Andre gange står de med hænderne i lommerne, har solbriller på eller lugter (efter Antons mening) ganske godt. Det kunne jo være, der var eller havde været godbidder i lommerne! Denne gang var det en åbentstående jakke der flagrede. Det kunne banditten ikke stå for, så det er så det næste der skal trænes på. Dagens laveste score: 3,5 point.

En god dag

Det blev til en flot 1.-plads for Rikke og Anton!

Alt i alt en god dag, med en placering som nr. 1, 122,1 point og ikke mindst 6 kredspoint 🙂

Førstepladsen kom kun i hus pga. lineføringen. Der var nemlig pointlighed mellem undertegnede og Marian Andersen fra Sæby med Happy. Hun fik 6 point for lineføringen, og jeg fik mine fantastiske 7,2 point. Ifølge reglerne er det den der har opnået flest point i netop lineføringen, der vinder, når der er pointlighed.

Tak til Morten, Dolly og Bibi for opbakningen gennem hele konkurrencen. Det var dejligt, at I ville være med, håber vi snart kan gentage det.

Det er altid sjovt at komme ud og møde de andre hundeførere og se de udfordringer de har med deres hunde, så man ikke går og tror, at man er den eneste, det ikke kører for. Så hermed en opfordring til I andre C-hundeførere: Kom nu ud af starthullerne! 🙂

På snarligt gensyn, Rikke og Anton