Skrevet af Lene Hørup

Fem ekvipager fra DcH Nibes rallyhold deltog lørdag den 1/9-2018 i landsdækkende konkurrence i rally-lydighed hos DcH Aalborg.

Dreamteam

 

Vejret så lidt lumpent ud fra morgenstunden, og alle var derfor iklædt varm og vandtæt beklædning, hvilket skulle vise sig at være forgæves. Vejret endte med at blive helt perfekt for en rallykonkurrence – vindstille og delvist overskyet om formiddagen og næsten skyfrit om eftermiddagen med temperaturer mellem 15 og 23 °C.

De ordinære klasser

Alle holdets deltagere klarede sig flot i de ordinære klasser. Som DcH Nibes eneste ekvipage i ekspertklassen høstede Kurt Sørensen og Kenzo 91 point (ud af 100 mulige) og opnåede således en flot 3.-plads.

Ekspertklassen gør klar til banegennemgang

 

Øvrige ekvipager fra DcH Nibe stillede alle op i øvet klasse. Tina Bjørslev og Vilas kunne med 93 point indkassere 2.-pladsen. Anne-Mette Mørk og Berta samt Lene Hørup og Nala endte på samme antal point (91 point), hvorfor det blev tiden for banegennemløbet, som blev afgørende for ekvipagernes placeringer. Anne-Mette Mørk og Berta høstede således 4.-pladsen, og Lene Hørup og Nala fik 5.-pladsen. Anne-Mette Mørk og hendes anden hund, Nynne, opnåede med 80 point at komme på 9.-pladsen.

Tina, Anne-Mette og Kurt

Åben klasse

Alle fem ekvipager deltog også i åben klasse. I denne klasse dyster de fremmødte ekvipager fra de ordinære klasser (begynder, øvet, ekspert og champion) indbyrdes i alle sportens øvelser.

Her opnåede Lene Hørup og Nala 77 point (ud af 100 mulige), hvilket gav dem en placering på 8.-pladsen. Kurt Sørensen og Kenzo fik 74 point og en 10.-plads, Anne-Mette Mørk og Berta scorede 29 point og en 22.-plads. De to øvrige ekvipager, Anne-Mette Mørk og Nynne samt Tina Bjørslev og Vilas, indkasserede en IB (Ikke bestået). Tina fordi hun tog fat i Vilas’ halsbånd for at få ham på plads (i rally må hundeføreren ikke berøre hunden), og Anne-Mette fordi hun valgte at stoppe gennemløbet efter lidt for mange ”udfordringer” med sin hund. Nynne er en cairn terrier, og de som kender denne race ved, at de indimellem kan byde på lidt ekstra udfordringer – og det gjorde Nynne så i dag 😀 Til gengæld kunne Anne-Mette så høste dagens fidus-præmie for at have underholdt publikum OG dommer. At være tilskuer til rally er altid en fornøjelse – og med dagens indslag fra Nynne kunne alle – såvel hundeførere som tilskuere – gå fra konkurrencepladsen i godt humør.

Kredspoint

Så vidt vi har kunnet regne ud, har Lene Hørup og Nala samt Kurt Sørensen og Kenzo med deres placeringer i åben klasse hver taget 1 kredspoint med hjem til klubben, altså 2 kredspoint i alt.