Skrevet af Hanne Sten Hansen

Så blev spændingen udløst! For første gang i klubbens historie sendes hele fire ekvipager med til dette års danmarksmesterskaber. To ekvipager var før denne weekend allerede selvskrevne til at deltage, idet de havde opnået de point, der skulle til for at få en kredsplads, men for de øvrige ekvipager blev weekenden brugt til at forsøge at gøre sig gældende til at komme med.

Lørdag i Dronninglund

DcH Nibe deltog således i landsdækkende lydighedskonkurrence i Dronninglund lørdag den 8.9. i klasserne C, B og E.

Så lykkedes det for alle at stå stille. Fra venstre: Tina og Vilas, Dolly og Bibi, Hanne og Troja, Pia og Emma og Kurt og Andy

I C-klassen opnåede Rikke Moosdorf og Anton 132,90 point og blev nr. 4. Rikke og Anton kunne nyde dagens konkurrence. Der var intet på spil for dem, for de havde allerede skaffet sig billetten til DM-deltagelsen på kredsplan.

I B-klassen opnåede Tina Bjørslev og Vilas 131,65 point og blev nr. 21. I samme klasse opnåede Pia Reintoft og Emma 173 point og blev nr. 5. Det høje pointtal gav dem DM-billetten på landsplan.

I E-klassen opnåede Kurt Nielsen og Andy 358,10 point og fik som den eneste af vores deltagere ”sølvtøj” med hjem. Det blev til en flot 2.-plads. DM-billetten var for længst i hus via en kredsplads.

I samme klasse opnåede Dolly Toft og Bibi 310,55 point og blev nr. 8. Ekvipagen lavede dagens højeste sporkarakter. Bibi var bare så megasej! Stod først og ventede i silende regn i lang tid, inden det blev hendes tur, herefter klarede hun sporet til nærmest fuldt hus, idet der kun blev trukket 0,3 point. Så flot en præstation 🙂 Hanne Sten Hansen og Troja deltog ligeledes i E-klassen og opnående 266,60 point, hvilket blev til en 12.-plads. Troja mente absolut ikke, at der var noget spor at gå, og blev stoppet efter ganske kort tid. Underlaget var tunnips.

Søndag i Aarhus

Troja i tunnips-afgrøde

Søndag den 9.9.18 gjorde Hanne Sten Hansen og Troja atter et forsøg på at få DM-billet. Denne gang i Aarhus, hvor de scorede 333,95 point og blev nr. 4.

To dage i streg har Troja ”svigtet” i fri ved fod, og vi har fået den laveste karakter i hele vores karriere, uanset klasse. J I dag måtte vi også ud og gøre brug af reservespor, hvilket aldrig er sket for os nogensinde tidligere. Efter en elendig startport (hvilket alle ved den pågældende sporlægger havde, så det kan Troja ikke klandres for) gik det bare derudaf i de næste tre ben, men pludselig gik Troja af sporet og kæmpede og kæmpede. Vi måtte sættes på, men sporlæggeren kunne ikke selv finde sporet. Det betød et afbræk i hendes arbejde. Vi måtte over på en anden mark, hvor vi fik nyt spor og ny sporlægger, hvilket vil sige, at hun også skulle forholde sig til to forskellige færter, og underlaget var heller ikke helt det samme. Men hun fik meget ros for sin ihærdighed og vedholdenhed i forhold til at finde sporet. Så bliver man lidt stolt som hundefører.

Så blev spændingen udløst!

Da vi desværre ikke formåede at forbedre vores dårligste resultat ved dagens konkurrence, har vi måttet vente til, at samtlige lydighedskonkurrencer var overstået i dag, før vi kunne få den glædelige overraskelse, at ingen havde overhalet os indenom: DM-billetten var i hus på landsplan 🙂 Lidt af en nervepirrende dag på flere måneder!

Det bliver dermed Rikke Moosdorf og Anton i C-klassen, Pia Reintoft og Emma i B-klassen, Kurt Nielsen og Andy i E-klassen samt Hanne Sten Hansen og Troja, ligeledes i E-klassen, der kommer til at repræsentere DcH Nibe ved dette års danmarksmesterskaber, der finder sted i Herning i weekenden den 22.-23.9.18.